5 lucruri la care sa fii atent cand iei o masina la mana a doua5 lucruri la care sa fii atent cand iei o masina la mana a doua

Imprimare E-mail
25 martie 2013

Iti doresti o masina dar ai cumpara-o de la second- hand? Atentie mare daca te decizi sa o iei la mana a doua pentru ca, daca nu stii la ce sa fii atent, risti sa dai banii pe un harb.

RCA Ieftin si Automarket te invata la ce sa te uiti, inainte de tranzactie, ca sa nu te pacalesti.

Atentie la acte!

Daca nu exista acte incheiate cu fostul proprietar, e dreptul tau sa devii suspicios. Solicita sprijinul unui notar sau al autoritatilor competente. In caz contrar, te poti trezi ca ai cumparat un vehicul furat sau cu acte false, ambele situatii fiind deosebit de paguboase.

In cazul in care te pacalesti si cumperi un autoturism furat, sunt mari sanse ca sa ramai fara el. Astfel de masini sunt date in urmarire generala, iar daca politistii te prind ca o conduci, ramai fara ea. Pe langa banii pierduti, poti deveni si suspect.

Fa proba cu motorul rece!

Stabileste o ora de intalnire, ia adresa exacta si du-te cu o ora mai devreme. In felul acesta poti sa vezi daca detinatorul o "prepara" pentru vanzare. Il suni de acolo si ii spui ca ai ajuns mai devreme. Daca motorul rece porneste din prima fara acceleratie, masina a trecut testul, daca face probleme inseamna ca e are nevoie de reparatii: ori bacteria e dusa ori bujiile sunt terminate. Poate fi vorba despre o defectiune la alternator sau chiar la motor.

Inspecteaza sasiul!

Asigura-te ca sasiul nu a fost afectat in urma unui accident sau ca nu a fost modificat. Daca exista cel mai mic semn ca s-a umblat la el, mai bine cauti o alta oferta. E posibil ca masina sa fi fost furata.

Asigura-te ca poti schimba vitezele usor!

Manevra trebuie sa o faci atat pe loc, cat si in timpul mersului. Cutia de viteze este o piesa solicitata si foarte scumpa la reparat sau la schimbat. In suspensia uleioasa pluteste o gramada de pilitura de fier. Periodic, aceasta trebuie eliminata prin spalare. Daca nu intra in viteza, ar putea fi vorba si despre o problema la bieletele selectoare care s-au uzat la capete.

Sa nu deviezi!

Fa o proba cu masina, pe un drum de viteza. Tine volanul drept si franeaza brusc. Daca masina o ia violent spre stanga sau spre dreapta, trebuie sa te puna pe ganduri. Devierile stanga-dreapta scot la iveala mai multe functionari defectuoase ale amortizoarelor, sistemului de franare, anvelopelor sau a sistemului de directie.» vezi articolul original


sursa:
Navigare: Stiri auto » 5 lucruri la care sa fii atent cand iei o masina la mana a doua

 Cele mai noi stiri
»  Politistii vor prinde soferii vitezomani cu radare laser
»  Politistii vor prinde soferii vitezomani cu radare laser
»  Poli┼úi┼čtii vor prinde ┼čoferii vitezomani cu radare laser
»  Poli┼úi┼čtii vor prinde ┼čoferii vitezomani cu radare laser
»  Poli┼úi┼čtii vor prinde ┼čoferii vitezomani cu radare laser
»  Ce ar trebui sa faci ca sa-ti iei permisul suspendat mai repede
»  Ce ar trebui sa faci ca sa-╚Ťi iei permisul suspendat mai repede
»  In ce ordine vor trece vehiculele prin intersectia prezentata?
»  Ce a patit un sofer din Bucuresti dupa ce si-a parcat masina pe trecerea de pietoni
»  Care este ordinea de trecere a autovehiculelor, daca ajung simultan in intersectie?
»  Plata impozitelor auto ar putea fi conditionata de plata RCA
»  Tu stii daca autocamionul poate patrunde in intersectie?
Stiri auto 5 lucruri la care sa fii atent cand iei o masina la mana a doua